اصول شش گانه سبک زندگی سالم در طب ایرانی
ارائه خدمات طب ایرانی در مراکز بهداشتی رایگان است
طب سنتی ایرانی یک مکتب طبی کامل است که شامل روش های تشخیصی سبب شنا سی و درمان با تکیه بر تفاوتهای بین فردی (مزاج) در زمینه حفظ سلامت و درمان بیماری هاست و متکی بر پشتوانه علمی و تجربی چند هزارساله ایرانیان و برخوردار از توجه به جنبه های اخلاقی، تربیتی و آموزه های اسلامی است که به کوشش حکیمان بزرگ دوره تمدن ا سلامی، بازنگاری و تدوین یافته و به نقطه کمال نسبی خود رسیده است. از ویژگی های این مکتب طبی، کل نگری، اعتقاد به هویت روحانی، جسمانی، روانی و اجتماعی برای انسان، توجه به اسباب و علل بیماری، تأکید بر پیشگیری از بیماریها با اصلاح سبک زندگی، تقویت جنبه های معنوی، فراهم کردن زمینه و شرایط مطلوب برای فعالیت سامانه درونی موسوم به قوه مدبره یا طبیعت و تقدم درمان های غذایی و طبیعی بر درمان های داروئی و تقدم داروهای تکی بر داروهای مرکب و بالاخره درمانهای غیرتهاجمی بر درمانهای تهاجمی است.
امروزه به دلیل تغییر سبک زندگی مردم، آلودگی محیط زیست، افزایش استرسهای محیطی، کم تحرکی، تغییر ساعات خواب بر خلاف نظم بیولوژیک بدن و تغییر عادات غذایی علی رغم کنترل بیماریهای واگیر و عفونی، افزایش شاخص امید زندگی و تغییر ساختار نسبی جمعیت به سمت سالمندی، بار بیماری های غیرواگیر افزایش یافته ا ست؛ که سالانه هزینه های سنگینی به نظام سلامت کشور تحمیل میکند. ارتقای سلامت و کاهش بار این بیماری ها مستلزم افزایش سطح سواد سلامت مردم و تغییر رفتار و شیوه زندگی آنهاست.
سازمان جهانی بهداشت در راهبرد 2023 - 2014 با توجه به تقاضا و گرایش مردم به طب های سنتی و مکمل در دنیا، کاربرد گسترده در حفظ سلامتی و پیشگیری از بیماری علاوه بر درمان بویژه در بیماری های مزمن، سهولت دسترسی و کاهش هزینه ها بر ادغام خدمات طب سنتی و مکمل در نظام سلامت تاکید کرد و پیشنهاد اصلاح ساختار در وزارت بهداشت کشورها در جهت توسعه استفاده از طب های سنتی و مکمل را ارائه داد.
در ا سناد بالاد ستی کشورمان از جمله بند 12 ابلاغیه رهبر معظم انقلاب ا سلامی؛ نیز " سلامت "، سیا ستهای کلی باز شنا سی، تبیین، ترویج تو سعه و نهادینه نمودن طب سنتی ایران و همچنین اصلاح سبک زندگی و تغذیه مردم از وظایف تولیت نظام سلامت یعنی وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی شمرده شده است.
طب سنتی ایرانی (طب ایرانی) سلامت محور بوده و اغلب آموزه های آن مبتنی بر اصلاح سبک زندگی است و با التفات به ریشه دار بودن این آموزه ها در فرهنگ و باورهای مردم قابلیت پذیرش بیشتری دا شته و علاوه بر این دسترسی به خدمات آن نیز برای مردم آسان است. ورود خدمات تایید شده طب سنتی و آموزه های آن در نظام سلامت با هزینه کمتر و قدرت بیشتر، کمک زیادی به ارتقای سلامت جامعه میکند. برنامه ادغام و ترویج شیوه زندگی سالم بر اساس آموزه های طب ایرانی در این راستا انجام میشود. در این برنامه توانمند سازی دست اندرکاران نظام سلامت در راستای استفاده از ظرفیت منطقی و تایید شده خدمات طب ایرانی گامی در راستای افزایش سطح سواد سلامت مردم برداشته و به این واسطه مانعی برای افراطی گریهای غیر منطقی خواهد شد. علاوه بر این زمینه بهره مندی هرچه بهتر و بیشتر مردم از ظرفیت خدمات تایید شده، در دسترس و ارزان
طب ایرانی فراهم میشود.
آهنی کارشناس طب ایرانی شهرستان اشنویه
نظر دهید